Auteurslezing 4e leerjaar (BIB)

Wally De Doncker

Bibliotheek Lebbeke

Wally De Doncker

Wally De Doncker is als auteur internationaal bekend.

De Doncker probeert in zijn boeken heel alert te reageren op wat er rondom hem gebeurt. De gebeurtenissen in zijn leven (of van mensen rondom hem heen) zijn zijn voornaamste inspiratiebron.

Hij probeert zowel kinderen als volwassenen te boeien. Dat lijkt hem nog te lukken ook, want zijn boeken zijn verkrijgbaar in meer dan achttien landen. Vroeger was hij leraar leesbevordering in de lagere school van het college van Dendermonde.

Hij is ook de grondlegger van de taalleesmethode Leesdraak. En van 2004 tot en met 2009 maakte hij deel uit van de redactieraad van het Amerikaanse kritisch-literaire tijdschrift over kinder- en jeugdliteratuur.

Verschillende van zijn boeken werden vertaald en bewerkt voor theaterproducties. Zijn boeken "Een opa met gaatjes" , "Ik mis me", "Sarah" en "Een touwtje naar de maan" werden bewerkt voor theater.

Bovendien was "Ik mis me" in 2005 de basis van de korte dansfilm "Zus zonder zus" en "Ahum" in 2007 voor een korte animatiefilm. Op 3 mei 2008 ging zijn eerste musical "Ik ben op jou" in de stadszalen van Sint-Niklaas in première.

1 april 9u-10.30u-13.45u

Meer informatie: http://users.telenet.be/wally.de.doncker1/index.html

Locatie

Bibliotheek Lebbeke
Stationsstraat 19 , 9280 Lebbeke

Organisatie

Bibliotheek Lebbeke
Stationsstraat 19 , 9280 Lebbeke
Website
www.lebbeke.bibliotheek.be