Auteurslezing 4e leerjaar (BIB)

Wally De Doncker

Bibliotheek Lebbeke

Wally De Doncker (1958) is schrijver van (bekroonde en vaak vertaalde) kinder- en jeugdboeken en was in het verleden leraar leesbevordering op de lagere school. Hij is de grondlegger van de taalleesmethode 'Leesdraak' en schrijft voor een aantal Vlaamse en Nederlandse tijdschriften bijdragen over de internationale dimensie van de kinder- en de jeugdliteratuur. Verder was hij president van IBBY-Internationaal (2014-2018), een organisatie die wereldwijd de liefde voor het lezen wil doen groeien en ervoor ijvert om kwaliteitsvolle boeken toegankelijk te maken voor alle kinderen van de wereld.

Hij is nog steeds actief aan het schrijven en zal in oktober 2023 een bijzonder autobiografisch boek uitbrengen. Zijn boeken worden nog steeds vertaald en hij reist de wereld rond als gastspreker of om zijn boeken voor te stellen.

Wally geeft interactieve lezingen over zijn boeken, die één voor één actuele thema’s behandelen. Er wordt voorgelezen, gefilosofeerd en, afhankelijk van de leeftijdscategorie, samen gezongen. Ook is er ruimte voor het bekijken van enkele filmfragmenten. Er kunnen aan het einde van de lezing vragen worden gesteld.

Meer info: www.wallydedoncker.be

Maximum 3 klassen per lezing.

Locatie

Bibliotheek Lebbeke
Stationsstraat 19 , 9280 Lebbeke