Auteurslezing 6e leerjaar (BIB)

Danny De Vos

Bibliotheek Lebbeke
  • ma 18 maart 2024 om 09.00u
  • ma 18 maart 2024 om 10.30u
  • ma 18 maart 2024 om 13.45u

Danny De Vos (1967) publiceerde in 2015 zijn eerste jeugdroman: ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ (Manteau). Het verhaal gaat over je plaats vinden in het leven en omgaan met het verleden van je familie, over jezelf leren kennen en vooral over gevoelens. Het boek werd genomineerd voor de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Daarna is hij niet meer te stoppen en ontpopt hij zich tot een schrijvende duizendpoot, van alle markten thuis: in 2016 komt  ‘De Vlucht van de Kraanvogel’ uit. In dit boek lees je het spannende en ontroerende relaas van een geadopteerd meisje dat op zoek gaat naar haar eigen roots.

Hij waagt zich ook aan een co-productie met de succesvolle Nederlandse schrijfster Hetty Van Aar voor een spin-off van haar succesreeks ‘For Girls Only’: ‘Love Stories’, waarbij Danny de hoofdstukken vanuit jongensperspectief voor zijn rekening neemt.
In 2017 verschenen nog twee romans: ‘Vossenstreken’ over de menselijke kantjes in het gedrag van dieren, terwijl ‘Schroot’ een avonturenverhaal over onze wegwerpmaatschappij is.

In 2019 verscheen ‘Kapper Tom’, een heerlijk prentenboek waarvoor Arnold Hovart de tekeningen maakte. Zijn laatste twee boeken zijn een verhaal dat zich afspeelt binnen het kader van de huidige vluchtelingenproblematiek en een boek, in samenwerking met An Creuvels (De Leesbeesten), over normaal zijn. Want wat is dat eigenlijk?

Naast lezingen in scholen en bibliotheken geeft Danny De Vos ook schrijfopleidingen en workshops over creatief schrijven, waarin je kan leren wat je nodig hebt om een verhaal te componeren.

Danny begeleidt zijn lezingen steevast met livemuziek.

Link naar zijn pagina: https://dannydevos.eu/

Maximum 3 klassen per lezing.

Locatie

Bibliotheek Lebbeke
Stationsstraat 19 , 9280 Lebbeke