Auteurslezing 6e leerjaar (BIB)

Danny De Vos

Bibliotheek Lebbeke
  • wo 9 maart 2022 09.00u tot wo 16 maart 2022 12.00u

Danny De Vos

Danny De Vos (1967) publiceerde in 2015 zijn eerste jeugdroman, ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ (Manteau). Het verhaal gaat over je plaats vinden in het leven en omgaan met het verleden van je familie, over jezelf leren kennen en vooral over gevoelens. Het boek werd genomineerd voor de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Het vervolg op dit debuut is ‘De Vlucht van de Kraanvogel’ (2016, Ploegsma Amsterdam). In dit boek lees je het spannende en ontroerende relaas van een geadopteerd meisje dat op zoek gaat naar haar eigen roots.

Het recentste boek is een co-productie met de succesvolle Nederlandse schrijfster Hetty Van Aar. Danny en Hetty schreven samen een spin-off van haar succesreeks ‘For Girls Only’: ‘Love Stories’ (Standaard Uitgeverij).
In 2017 verschenen nog twee romans: ‘Vossenstreken’ (Van Halewyck) gaat over de menselijke kantjes in het gedrag van dieren, terwijl ‘Schroot’ (Ploegsma Amsterdam) een avonturenverhaal over onze wegwerpmaatschappij is.

Naast lezingen in scholen en bibliotheken geeft Danny De Vos ook schrijfopleidingen en workshops over creatief schrijven, waarin je kan leren wat je nodig hebt om een verhaal te componeren.

Danny begeleidt zijn lezingen steevast met livemuziek.

Link naar zijn pagina: https://dannydevos.eu/

Auteurslezingen op:

9 maart om 9u en om 10u30

16 maart om 9u en om 10u30

Locatie

Bibliotheek Lebbeke
Stationsstraat 19 , 9280 Lebbeke

Organisatie

Bibliotheek Lebbeke
Stationsstraat 19 , 9280 Lebbeke
Website
www.lebbeke.bibliotheek.be