De club van de lelijke kinderen (CC)

Filmvoorstelling 3e graad

CC De Biekorf
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

“Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen.
Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.
Grimmige dystopie voor kinderen is een zeldzaam genre. Na het zien van De club van lelijke kinderen vraag je je af waarom!
Een filmtitel die het grote publiek shockeerde, over een thema dat dringend besproken moet worden. Een oorlog van saai en grijs tegen honderdduizend kleuren.

Bij deze filmvoorstelling bieden we graag de bijhorende workshop aan: Veroorzaak een kettingreactie van fake news en virale video’s!
Dompel je onder in de wereld van de film ‘De club van lelijke kinderen’. Het regime van president Isimo maakt gebruik van fake news om zijn ideologie te verspreiden. Op een actieve en creatieve wijze ontdek je wat fake news juist is. Met een greenscreen film je een eigen journaal om mensen te overtuigen van een onbetrouwbare boodschap. Als kritische denker sluit je je vervolgens aan bij het online protest tegen de president en maak je een virale video!

De workshop duurt één dagdeel en kan in klasverband (max. 25 kinderen) worden gevolgd. 
Kostprijs van de workshop = 4 euro per leerling. 

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke

Leeftijd

vanaf 8 tot 12 jaar

Organisatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke
Website
www.ccdebiekorf.be