De Rus & Comen - 2e en 3e graad (CC)

Aardvork

CC De Biekorf
Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Het begint uit het niets. Het publiek staat nog te wachten om naar ‘de voorstelling’ gaan. Een verhuiswagen komt aangereden. Op de zijkant, in het groot: “DE RUS & COMEN”.

Een stel nukkige Russische verhuizers begint een stoffige oude inboedel uit de wagen te hijsen. Het is de erfenis van een Russische aristocrate, die ze hier moeten afzetten … toch?
Dit is toch echt het adres dat ze hebben gekregen!

Een piano en oude kasten komen te voorschijn, koffers vol spul ook waarin zich noten en notenkrakers verstoppen, een vuurvogel, een seizoen of 4 in oud papier gewikkeld – als iedereen even helpt is het zo gebeurd. Vanuit deze verwarring ontstaat een muzikale vertelling die drijft op een selectie van klassieke Russische muziek en Russische folk. Het publiek wordt neergepoot op de haastig uitgehaalde verhuisspullen en de piano klapt open. Een vleugje mysterie, magie en surrealisme over dit alles: kasten hebben dubbele bodems en geheime luiken. Je kan er in verdwijnen en ergens anders verschijnen. En dan verdwijnen De Rus & Comen ook zelf weer in een witte rookwolk.
Waren ze echt hier? Ze zagen er erg bleekjes uit, toch? Bestaan ze echt? Wie is eigenlijk echt de erfgenaam?

Na ‘Franzerl’ en ‘Henry’ maakt het team van Aardvork opnieuw een meeslepende vertelling vol sappige personages en magische beelden. Klassieke muziek wordt toegankelijk en inleefbaar voor kinderen. Een mix van spel en live muziek, van theater en een vleugje tovenarij.

ARTISTIEKE PLOEG

Zang & Spel: Pieter De Praetere (contratenor/bariton), Noémie Schellens (sopraan)
Toetsen, zang & spel: Elisabeth De Loore
Tekst & Regie: Koen Boesman
Beeld (decor & kostuums): Jana Roos
Figuren ism Ananda Puyck (NL) Coaching: Peter Spaepen

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke

Leeftijd

vanaf 7 tot 12 jaar

Organisatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke
Website
www.ccdebiekorf.be