Ensor - 10+

Boshaard

CC De Biekorf
Samen met kinderen eropuit!

Laat je zintuigen prikkelen en je verbeelding voeden!

Het Belgisch muziekduo Boshaard werkte voor hun tweede album aan een nieuwe soundtrack voor verschillende animatiefilms van de gerenommeerde animatiefilmkunstenaar Raoul Servais. Onder live begeleiding van dit album, werden zijn beklijvende films vertoond in een mooie theatertournee doorheen België. Hun passage op het filmfestival Gent 2022 tijdens de hommage aan Servais was ee, groot succes.

Voor hun derde album besloot het duo om de briljante kunstschilder James Ensor - die 75 jaar geleden overleed - als inspirator te gebruiken. In Ensors geboortestad Oostende komt in 2024 een grootse kunstinstallatie als eerbetoon, waar Boshaard de bijbehorende muziek voor zal creëeren. Dit derde album zal in het najaar van 2024 gereleased worden.

Alexander Stragier, gerenommeerd animatiekunstenaar en videomappingartiest bij Urban Mapping, zorgt voor de beelden. Hij creëert een fantastische beleving vol kunst en verbeelding, geïnspireerd op James Ensor. Tijdens zijn animaties neemt hij je mee door het leven van Ensor en maak je een reis door zijn creatieve geest. Zijn meesterwerken komen op een unieke en meeslepende manier tot leven.

Of je nu een kenner bent van Ensors werk of pas kennismaakt met zijn oeuvre, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden die je zintuigen zal prikkelen en je verbeelding zal voeden. Een ultieme samensmelting van beeld en muziek die ervoor zorgt dat je volledig in Ensors wereld kan binnenstappen. Een onvergetelijke ervaring.

Thema's:

  • Kunstbeleving
  • Beeld en muziek
  • Belgische kunstgeschiedenis
  • Verbeelding

Geschikt voor:

  • 5e leerjaar
  • 6e leerjaar

Locatie

CC De Biekorf
Stationsstraat 23 , 9280 Lebbeke

Leeftijd

vanaf 10 tot 12 jaar