Speel het interactief theaterspel Voor De Show

Volg een virtuele rondleiding in CC De Biekorf en speel doe-opdrachten of kleine quiz-elementen.

Bij CC De Biekorf kijken we er ieder jaar naar uit om fijne theatervoorstellingen te presenteren tijdens een nieuw cultuurseizoen. Daarbij hopen we steevast op talrijke bezoekjes van klassen uit de buurt. En daar komt nu een interactief theaterspel bij!

Met Voor De Show presenteren we een praktische tool om alle klassen voor te bereiden op hun bezoek aan ons CC. Je kan een virtuele rondleiding volgen in ons gebouw en doe-opdrachten of kleine quiz-elementen spelen. Zie het als een krachtig instrument voor leerkrachten om leerlingen van 6 tot 12 jaar te enthousiasmeren.

Ontdek het gerust zelf via www.voordeshow.be!

Hoe werkt het?

In de klas start de leerkracht het spel eenvoudig via het digibord of via de laptop en de projector. Vanaf dan wijst theaterspookje Theo de weg. Leerlingen leren over theatercodes en doen creatieve opdrachten waarbij ze tekenen, schrijven of uitbeelden. Het spel licht ook een tipje van de sluier op over de voorstelling die ze gaan bekijken.

Voor De Show zal beschikbaar zijn voor quasi alle voorstellingen, met uitzondering van kleutertheater en films. Op het leerplatform vind je een handig demofilmpje én handleiding.

Dit alles is kosteloos voor de scholen.
Veel spelplezier!

Gepubliceerd opdonderdag 29 sep 2022 om 11.58u